Saturday, May 2, 2020

7 τρόποι με τους οποίους οι εργοδότες μπορούν να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους γονείς κατά τη διάρκεια της επιδημίας της νόσου του κοροναϊού (COVID-1

Οι συνέπειες της επιδημίας της νόσου του κορανοϊού (COVID-19) γίνονται αισθητές σε όλο τον κόσμο. Για πολλά παιδιά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε τη διαταραγμένη εκπαίδευση, τις οικογενειακές ασθένειες και την απώλεια εισοδήματος των νοικοκυριών - πράγματα που επηρεάζουν δυσανάλογα κορίτσια και αγόρια από τις φτωχότερες οικογένειες.

Δίνοντας στους εργαζόμενους γονείς το χρόνο και την υποστήριξη που χρειάζονται για τη φροντίδα των παιδιών τους, πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια στο χώρο εργασίας - όπως γονική άδεια επί πληρωμή, άδεια ασθενείας επί πληρωμή, ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας και πρόσβαση σε προσιτή, ποιοτική φροντίδα παιδιών - συμβάλλουν στη μείωση του φόρτου για τα παιδιά.

Εδώ είναι επτά τρόποι με τους οποίους οι εργοδότες μπορούν να υποστηρίξουν τους γονείς που εργάζονται για να φροντίσουν τον εαυτό τους, τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19:

1. Αξιολογήστε εάν οι τρέχουσες πολιτικές στο χώρο εργασίας υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις οικογένειες.
Οι υπάρχουσες πολιτικές είναι αρκετά υποστηρικτικές για τις οικογένειες; Ξεκινήστε εντοπίζοντας τις πιο επείγουσες ανάγκες των εργαζομένων γονέων. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί σε ευάλωτες ομάδες, όπως προσωρινές, άτυπες, μετανάστες, εγκύους ή νοσηλευτές, εργαζόμενους με αναπηρία και εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε παροχές όπως αμειβόμενη άδεια.

2. Χορηγήστε ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας.
Οι ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις παρέχουν στους εργαζόμενους την ελευθερία για το πότε και πού εκπληρώνουν τις εργασιακές τους ευθύνες. Επειδή οι ανάγκες των εργαζομένων γονέων μπορεί να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, διαφορετικοί τύποι ευέλικτων εργασιακών ρυθμίσεων υποστηρίζουν τους γονείς να φροντίζουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Οι ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας περιλαμβάνουν την τηλεργασία, τη συμπίεση της εβδομάδας εργασίας ή την εξασφάλιση προστατευμένης μακροχρόνιας άδειας, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να φροντίζουν συγγενείς που είναι άρρωστοι, ηλικιωμένοι ή ζουν με αναπηρία.

3. Υποστηρίξτε τους γονείς με ασφαλείς, προσιτές και προσιτές ποιοτικές επιλογές φροντίδας παιδιών.
Καθώς το κλείσιμο σχολείου και παιδικής μέριμνας γίνεται ευρέως διαδεδομένο, πολλοί εργαζόμενοι γονείς αντιμετωπίζουν περιορισμένες ή καθόλου επιλογές παιδικής μέριμνας. Κάποιοι μπορεί ακόμη και να υποχρεωθούν να αφήσουν τα μικρότερα παιδιά με περιορισμένη επίβλεψη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Οι εργοδότες μπορούν να υποστηρίξουν αυτούς τους γονείς με πολλούς τρόπους, όπως μέσω συστημάτων παραπομπής παιδικής μέριμνας (σε μέρη όπου η φροντίδα των παιδιών παραμένει διαθέσιμη και ασφαλής), επιδοτήσεις και ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας.

4. Προωθήστε την καλή υγιεινή μέσα και έξω από το χώρο εργασίας.
Για τους γονείς που εκτελούν ουσιαστικά επιτόπια καθήκοντα, οι εργοδότες μπορούν να τους προστατεύσουν διατηρώντας καθαρούς και υγιεινούς χώρους εργασίας και παρέχοντας στους σταθμούς πλυσίματος χεριών με τρεχούμενο νερό και σαπούνι ή τρίψιμο χεριών με βάση το αλκοόλ όπου οι εγκαταστάσεις πλυντηρίου δεν είναι άμεσα διαθέσιμες. Οι εργαζόμενες μητέρες θα πρέπει να υποστηρίζονται για να συνεχίσουν να θηλάζουν σε καθαρές και άνετες εγκαταστάσεις θηλασμού. Οι εργοδότες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία όλων των εργαζομένων - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται εξ αποστάσεως - κοινοποιώντας βασικά μηνύματα σχετικά με μέτρα πρόληψης, ταξιδιωτικές οδηγίες και τρόπους να μιλήσουν με τα παιδιά τους σχετικά με τον ιό.

>> Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πλύσιμο των χεριών σας για προστασία από το COVID-19

5. Παρέχετε στους εργαζομένους καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο αναζήτησης ιατρικής υποστήριξης.
Οι εργοδότες μπορούν να βοηθήσουν να κατευθύνουν τους εργαζομένους που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν συμπτώματα του COVID-19 σε ιατρικούς παρόχους και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, οι εργοδότες μπορούν να επικοινωνούν με σαφήνεια τις διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνου των τοπικών νοσοκομείων, των υγειονομικών αρχών και των ανοικτών γραμμών επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης. Μπορούν επίσης να παρέχουν στους εργαζόμενους καθοδήγηση για ασφαλή μεταφορά σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

6. Βοηθήστε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αντιμετωπίσουν το άγχος.
Οι χώροι εργασίας θα πρέπει να παρέχουν ειδική υποστήριξη σε εργαζόμενους που αισθάνονται άγχος, σύγχυση ή φόβο κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19. Μπορούν επίσης να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους γονείς που βοηθούν τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν το άγχος και το φόβο. Οι εργοδότες πρέπει να διασφαλίζουν ότι κοινοποιούνται μόνο πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές και ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες. Πρέπει επίσης να δώσουν στους εργαζόμενους γονείς το χρόνο και τους πόρους που χρειάζονται για να παρηγορήσουν και να φροντίσουν τα παιδιά τους. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή χρήσιμων εργαλείων που ενθαρρύνουν τη συζήτηση, το παιχνίδι και άλλες μορφές διέγερσης που χρειάζονται τα παιδιά από τους φροντιστές.

>> Πώς να μιλήσετε με τα παιδιά σας για το COVID-19

>> Πώς οι έφηβοι μπορούν να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία κατά τη διάρκεια του COVID-19

7. Μειώστε τα οικονομικά βάρη σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους αρρωστήσουν με το COVID-19.
Η μείωση των πιθανών οικονομικών επιβαρύνσεων της επιδημίας COVID-19 για τους εργαζόμενους γονείς είναι κρίσιμη. Τα μέτρα στήριξης μπορούν να περιλαμβάνουν προστασία της απασχόλησης, άδεια ασθενείας επί πληρωμή και οικονομικές μεταβιβάσεις όπως παροχές για παιδιά και επιδοτήσεις για δαπάνες υγείας. Οι ευάλωτες ομάδες, όπως οι εργαζόμενοι χαμηλού εισοδήματος και οι άτυποι εργαζόμενοι, θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερη υποστήριξη.

Πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια για όλους
Βασικά, οι εργοδότες πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι φιλικές προς την οικογένεια πολιτικές ισχύουν για όλους τους εργαζομένους, ανεξάρτητα από το φύλο ή την επαγγελματική τους κατάσταση (για παράδειγμα, είτε είναι υπάλληλος είτε εργαζόμενος με σύμβαση). Η προώθηση μιας κουλτούρας στην οποία οι εργαζόμενοι αισθάνονται άνετα να χρησιμοποιούν πολιτικές χωρίς να φοβούνται διακρίσεις ή αντίποινα είναι το κλειδί. Ειδικά για τις γυναίκες, οι οποίες σε πολλές περιοχές αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες φροντίδας από τους άνδρες, πρέπει να ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενες μητέρες δεν θα τιμωρούνται για τις αποφάσεις τους. Με την υιοθέτηση και την επέκταση πολιτικών φιλικών προς την οικογένεια, οι εργοδότες έχουν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη στήριξη της ευημερίας των εργαζομένων γονέων και των παιδιών τους.

No comments:

Post a Comment

#WorldMentalHealthDay Σύνθημα καμπάνιας Φροντίδα ψυχικής υγείας για όλους: ας την κάνουμε πραγματικότητα

    H πανδημία COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.  Ορισμένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στην...