Thursday, July 29, 2021

To «In4Child» προωθεί το #HealthyAtHome - Έξι δράσεις που αλλάζουν το παιχνίδι για τον τερματισμό της βίας κατά των παιδιών

 


Ο Έξι δράσεις που αλλάζουν το παιχνίδι για τον τερματισμό της βίας κατά των παιδιών

Ένα δισεκατομμύριο παιδιά βιώνουν βία και κακοποίηση κάθε χρόνο. Αυτός ο συγκλονιστικός αριθμός έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Οι παγκόσμιοι οργανισμοί που εργάζονται για τον τερματισμό της βίας εναντίον παιδιών καλούν τους ηγέτες να συνεργαστούν για την πραγματοποίηση έξι δράσεων που αλλάζουν το παιχνίδι για τον τερματισμό της βίας κατά των παιδιών.

WHO και οι Angry Birds Friends ενθαρρύνουν τις κοινότητες να παραμείνουν ενεργές κατά τη διάρκεια του COVID-19

26 Ιουλίου 2021 Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι το κλειδί για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος και νου. Μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση, να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη τύπου 2 και διαφόρων μορφών καρκίνου. Είναι επίσης απαραίτητο για την ψυχική μας υγεία καθώς μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και γνωστικής έκπτωσης.

Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο, πολλοί άνθρωποι μένουν στο σπίτι και κάνουν πιο καθιστική ζωή λόγω του COVID-19. Για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας και την ενθάρρυνση των κοινοτήτων να συνεχίσουν να κινούνται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο ΠΟΥ, οι Angry Birds Friends και η Rovio Entertainment ξεκίνησαν ένα τουρνουά εντός παιχνιδιού, διάρκειας μιας εβδομάδας, με τίτλο Stay Active.

Το τουρνουά περιλαμβάνει 24 ολοκαίνουργια επίπεδα βιντεοπαιχνιδιών που σχετίζονται με τον αθλητισμό και την υγιεινή ζωή, καθώς και πολυάριθμες συστάσεις και συμβουλές του ΠΟΥ για το πώς να παραμείνετε σωματικά δραστήριοι. Καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το τουρνουά θα ενθαρρύνει τους παίκτες να είναι σωματικά ενεργοί στην πραγματική ζωή, με στόχο την προώθηση διαρκούς πιο υγιεινού τρόπου ζωής στο σπίτι.

"Για το Rovio η συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για ένα πιο υγιές μέλλον έχει απόλυτη αίσθηση", λέει ο COO Kieran O'Leary από το Rovio. «Η συμμετοχή των ανθρώπων μέσω των Angry Birds Friends είναι ένας τρόπος προώθησης πληροφοριών που βασίζονται σε γεγονότα σχετικά με την υγεία. Τα Angry Birds μπορεί να είναι θυμωμένα, αλλά θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους για το καλό! ».

«Ο ΠΟΥ συνεχίζει να συμβουλεύει τους ανθρώπους να βρουν τρόπους για να διατηρήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να προστατεύσουν την ψυχική και σωματική τους υγεία, συμπεριλαμβανομένων περιόδων κατά τις οποίες η έξαρση της μετάδοσης του COVID-19 σημαίνει ότι περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι», λέει ο Andy Pattison, Team Lead, Chanηφιακά κανάλια, Τμήμα Digitalηφιακής Υγείας και Καινοτομίας, ΠΟΥ. «Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους που παίζουν διαδραστικά παιχνίδια και ασκούν άλλες καθιστικές δραστηριότητες να ενσωματώσουν την κίνηση στις ρουτίνες τους και να προστατεύσουν την ψυχική και σωματική τους υγεία όταν χρειάζεται περισσότερο».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να παραμείνετε υγιείς στο σπίτι, επισκεφτείτε το #HealthyAtHome

https://www.who.int/news/item/26-07-2021-the-who-and-angry-birds-friends-encourage-communities-to-stay-active-during-covid-19

No comments:

Post a Comment

#WorldMentalHealthDay Σύνθημα καμπάνιας Φροντίδα ψυχικής υγείας για όλους: ας την κάνουμε πραγματικότητα

    H πανδημία COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.  Ορισμένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στην...